Priser

Ett “luckbyte” kan variera väldeliga i pris! Självklart förstår ju alla att om man har 50 luckor eller lådor så borde det kosta mer än om man har 30. Bortsett från denna faktor kan man säga (lite generaliserat) att det finns 3 olika prisnivåer och då skulle jag vilja benämna dem efter följande kriterier;

BASIC
Det allra enklaste materialet,  folierade luckor, utan tillägg för dämpade utdragslådor eller annat som är att betrakta som tillval. Ett standardkök bestående av cirka 30 luckor/lådor borde ligga på cirka 20 000 kr, +- 5 000 kr.

MEDIUM
I Medium-alternativet har man möjlighet till grytskåp och högskåp och alla lådor har dämpningar och vissa lådor kan vara självstängande vilket kan vara praktiskt. Kryddhyllan är kanske en kökslucka som är mjukstängande. Prislappen för detta kök ligger på cirka 35 000 kronor +- 10 000 kr.

EXCLUSIVE
I alternativet exclusive sparar man inte på bekvämligheten och man får massiva luckor och vitrinskåp med belysning och kanske till och med ett praktiskt vinställ. Prislappen för detta typkök ligger på cirka 50 000 kr +- 10 000 kr.